LOBSTER ROLL
med rökt paprikamajonnäs, isbergssallad och rostad lök (2 portioner).

HUMMERKÖTT

*150 g           Hummerkött, plockat

*2 msk           Smör, lätt brynt 

 1) Ta ut hummern ur skalet och skär ner i ca 1 cm stora bitar.

2) Värm i lätt brynt smör 70 grader, ca 1 min.

 

RÖKT PAPRIKAMAJONNÄS

*1 Äggula

*1 krm Vitvinsvinäger

*1 krm Dijonsenap

*1 dl Matolja

*Salt, starkt rökt paprikapulver, citronzest, svartpeppar från kvarn

  1. Vispa äggula, vinäger, senap, salt, peppar, paprika och citronskal till en tjock kräm.
  2. Droppa i matoljan försiktigt under ständig vispning, tills majonnäsen är tjock och alla olja är monterad

ISBERGSSALLAD MED STJÄLKSELLERI

*80 g Isbergssallad

*1 Stång stjälkselleri

  1. Finstrimla sallad och selleri – lägg i kallt vatten.

 

GARNERING

2 msk Rostad lök

2 msk Silverlök, finhackad

2 knippen Dill, plockad

2 st Brioche-korvbröd

 

MONTERING

  1. Rosta brödet i ugn på 200 grader i ca 45 sekunder.
  2. Lägg sallad och selleri i botten på brödet.
  3. Klicka på lite majonnäs på salladen.
  4. Sprid ut hummern.
  5. Toppa med sista majonnäsen och strössla över rostad och finhackad lök.
  6. Avsluta med dill.

”Peace Love & Cooking”

Årets kvinnliga kock, Rising Star White Guide, OS och VM medaljer; Frida Nilssons resumé är lika imponerande och gedigen som hennes matlagning.

Med svenska råvaror, lite skånsk tradition och ett modernt öga för smak, utvecklar hon just nu menyer och matkoncept för expansiva ESS Group som har ett tjugotal spännande hotell- och restaurangdestinationer i norden.

Fridas rubrik säger mycket om hennes sätt att se på världen i allmänhet, och på mat i synnerhet, vi tycker dessutom att världen lätt skulle behöva betydligt mer av Fridas devis, så vi bad henne klura på vad som skulle vara gott och enkelt men kanske inte givet, till en perfekt kyld IPA från Råå Bryggeri.