Det senaste från bryggeriet

Nyheter

Missa inte våra ölsläpp:

1/11 Winter, vår halvmörka brown ale

3/11 Julsläppet: där vi presenterar årets juldryck som ni inte vill missa 

2/12 RÅÅbocken, dubbelbock. Lager variant åt det starkare hållet  

Inne i våra lokaler på Industrigatan 97 är det fortsatt full fart. Vår bryggare Håkan kör på och ger sig hän för att få fram så kvalitativ och god öl det bara går ut till er.

Håkan kör på eftersom efterfrågan från er konsumenter har ökat dels på vår öl men generellt sett på lokalproducerat och hantverksmässig öl. Vi har sett en uppgång framförallt hos systembolaget men även att restauranger och krogar efterfrågar mer hantverksmässigt gjord öl. 

Samtidigt som efterfrågan ökar så har vi också fått fler förfrågningar om samarbeten. Samarbeten som handlar både om nyare ölsorter med spännande inslag men även utvecklade relationer med andra micro bryggerier för att skapa synergier till att kunna producera bättre öl. Som förbättrade inköp av råvaror och material.   

Som ni vet ligger vårt fokus på att ta fram egna ekologiska produkter som håller en jämn och hög kvalitet över tid. Tack vare våra bryggares spetskompetens och fantasi skapar vi dagligen dryckesupplevelser i toppklass, men vi nöjer oss inte där utan strävar efter att ständigt förnya och förbättra oss. Med åren har  vi lärt oss att rätt nyförvärv kan göra laget bättre om värderingarna är i linje med våra. Scoutingen har fått ta tid men nu kan vi presentera RÅÅ Gin, framtagen i samarbete med Tevsjö Destilleri i Hälsingland. Kryddad med RÅÅ IPA erbjuder vi en premiumgin med en förföriskt blommig doft och en rund smak som väcker nyfikenhet. Hoppas det smakar!

Nu har vi även tagit fram en fatlagrad årgångsgin för 2021. Den är gjord i 100 exemplar och kostar 2021:- och går att beställa på systembolaget.se nr: 52855. Det är en Navy Strenght gin som är fatlagrad på konjaksfat.

 

Tevsjö Destilleri i Hälsingland får anses unika i hur de framställer sina produkter. Där tillverkar man sin råsprit själv med spannmål från egna odlingar som rensas, skalas och mals i den egna kvarnen (Teve Kvarn). Vattnet kommer från en egen vattenkälla i bergen ovanför destilleriet. I alla smaksatta produkter används närproducerade kryddor, örter, bär och frukt i den mån sådana är tillgängliga. I övrigt används äkta produkter med hög kvalité – typ vanilj och kanel. Råspriten späds ut för hand med eget källvatten ned till önskad alkoholhalt. Resultatet blir magiskt.

Ett RÅÅ Bryggeri med det lilla ekologiska extra

I ett av Sveriges modernaste bryggerier, brygger vi traditionell öl i modern tappning. RÅÅ står för det rena och det naturliga, i vårt sortiment hittar du öl för alla tillfällen och humör.

Kontakta oss +46 42-260 260 info@raabryggeri.com

Hitta till bryggeriet Industrigatan 97, port 8 25232 Helsingborg